Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

S deťmi žijú v pivniciach!

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Príšerné! Obyvatelia v jednej z bytoviek v Liptovskom Mikuláši prenajímajú svoje pivnice ľuďom za 1 000 a viac korún mesačne. Tí tam žijú v neprístojných podmienkach na pár štvorcových metroch bez vody, toaliet, v chlade a špine.

O situáciu v Liptovskom Mikuláši sa už začala zaujímať polícia

V dome sú štyri byty a ku každému sú k dispozícii dve menšie pivnice. V nich žijú prevažne mladé rodiny s viacerými malými deťmi. "Manžel robí v Čechách. Nemali sme kde bývať a tak tu žijeme už niekoľko mesiacov. Vo všetkých pivniciach nás tu býva asi 15," povedala Andrea (23), ktorá má tri malé deti. Ľuďom z okolia prekáža aj špina a zápach z bytovky. Viacerí z nich nám potvrdili, že bitky a úžera sú tam na dennom poriadku. Nikto o tom však verejne nehovorí. Avšak podľa našich informácií sa o celú vec zaujíma už aj polícia.

Bytovka patrí mestu, a to o týchto problémoch vie. "Oficiálne v bytoch býva 21 osôb. Koľko ich je tam naozaj, si netrúfam odhadnúť, ale to číslo je oveľa vyššie. Navyše ľudia v pivniciach majú napojenú elektrinu načierno, teda na byt toho, kto im pivnicu prenajíma. Tí pritom majú voči bytovému podniku dlžoby vyše 50 000 Sk," povedal Rudolf Tomko z bytového podniku. Mesačný nájom pritom predstavuje asi 1 600 Sk spolu so všetkými službami.

"Je to jediný prípad v meste, o ktorom vieme. Máme však zviazané ruky. Vyhodíme ich z pivníc a pôjdu bývať niekde inde v meste. Jednoducho sa ich nezbavíme a pomôcť im nemáme ako," povedal zástupca primátora Jozef Repaský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu