Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Po výbuchu v Dusle Šaľa päť zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

ŠAĽA - V areáli chemičky Duslo v Šali dnes popoludní vybuchol plyn. Pri explózii sa podľa hovorcu hasičov Viliama Pánskeho ľahko zranili piati ľudia. Výbuch poškodil potrubie zemného plynu, jeho únik do ovzdušiach vraj nie je pre obyvateľov Šale nebezpečný.

Po výbuchu zemného plynu vypukol požiar. "Oheň sa rozšíril len na prevádzku, kde došlo k explózii," povedal Pánsky. Všetkých zranených podľa neho previezli do nemocníc v Galante a Nitre, nikto z nich neutrpel vážnejšie zranenia. Príčiny explózie zatiaľ nie sú známe, predbežné škody sa pohybujú okolo 100 tisíc eur. Polícia nehodu vyšetruje ako všeobecné ohrozenie.

Kontrolné chemické laboratórium na mieste preverovalo, či sa v ovzduší nenachádzajú koncentrácie nebezpečných látok. "Doterajšie zistenia ukázali, že škodlivé látky do vzduchu neunikli," uviedol podvečer Pánsky.

Výbuch podľa médií nastal pri nábehu výroby močoviny. Hasiči nemali informácie, že by sa na mieste explózie nachádzali okrem piatich zranených ďalší ľudia. Zdroj uviedol pôvodne štyroch zranených; poprel tiež skoršie informácie, že explózia nastala v strojovni na výrobu čpavku.

Spoločnosť Duslo, ktorá patrí do českej skupiny Agrofert Andreja Babiša, vyrába priemyselné hnojivá, lepidlá a rôzne chemikálie.

Na Slovensku došlo v poslednom období k viacerým nehodám spojeným s poškodením potrubia a následným únikom zemného plynu. Piatkový únik plynu v bratislavskej časti Ružinov si vyžiadal evakuáciu približne dvoch stovák ľudí, tri ulice v okolí nehody polícia na niekoľko hodín uzavrela. Pri inom úniku plynu v hlavnom meste zas museli evakuovať budovu banky. V polovici júna horel areál Slovenskej akadémie vied, ktorý zrejme zapríčinil výbuch fľaše s plynom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu