Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Zoltán kradol mobily a notebooky po celej Nitre

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/NITRA – Zoltán (20), ktorého obvinili nitrianski policajti, má mať za sebou viacero krádeží v tomto meste. Kradol v byte, rodinnom dome, na internáte, v divadle i v zábavnom podniku. Vzhľadom na jeho kriminálnu minulosť súd rozhodol o jeho väzbe.

V apríli využil nepozornosť domáceho pána (69) a zo záhradného stola mu ukradol kľúče od bytu. Byt prehľadal a zo saka v predsieni ukradol 30 eur a bankomatovú kartu, s ktorou sa neúspešne pokúsil o výber peňazí.

Približne v rovnakom období vošiel do neuzamknutej izby v nitrianskom domove mládeže. Zo stola ukradol notebook, čím študentke (21) spôsobil škodu za asi 400 eur. V tom istom internáte kradol aj predtým. V marci vyrazil dvere a zo stola ukradol notebook a mobilný telefón. Všetko za asi 950 eur.

V budove nitrianskeho divadla vzal ďalší notebook za viac ako 4 500 eur. V noci na prelome apríla a mája vošiel cez odomknuté dvere do rodinného domu v Nitre na Šúdolskej ulici. Z domu ukradol rôzne šperky, fotoaparát, hodinky, 3 mobilné telefóny a notebook. Majiteľke (28) spôsobil škodu za asi 2 tisíc eur.

Polícia má aj fotoaparát, ktorý Zoltán ukradol začiatkom roka v jednom z nitrianskych zábavných podnikov na Mostovej ulici. Hľadá sa jeho majiteľ, ktorý sa má prihlásiť na 158, prípadne na ktoromkoľvek útvare polície.

Mladíka vyšetrovateľ viní z prečinov krádeže a porušovania domovej slobody. Hrozí mu až trojročný trest odňatia slobody. Informovala nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu