Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vláda odvolala splnomocnencov Chomu, Galisa a Turinu

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vláda dnes odvolala z postu splnomocnenca vlády SR pre urýchlenie postupu výstavby nadradenej cestnej dopravnej infraštruktúry na Slovensku (splnomocnenca vlády SR pre diaľnice a rýchlostné komunikácie) Igora Chomu, ktorý sa stal v parlamentných voľbách poslancom za stranu Smer-SD. Minulý piatok ho minister dopravy Ján Figeľ (KDH) odvolal z funkcie predsedu a člena predstavenstva Národnej diaľničnej spoločnosti.

Rovnako vláda odvolala z funkcie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre mládež a šport, poslanca za stranu Smer-SD a futbalového trénera Dušana Galisa. Z funkcie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre informačnú spoločnosť Radičovej kabinet stiahol Pavla Tarinu. Na Radičovej návrh vláda zároveň zrušila funkciu splnomocnenca pre diaľnice a rýchlostné komunikácie a splnomocnenca pre mládež a šport.

Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) už dopredu avizovala, že chce zrušiť posty splnomocnencov, ktoré nemajú veľké opodstatnenie. Premiérka by naopak rada zriadila funkciu splnomocnenca pre tretí sektor ako aj pre verejnú správu. bývalý poslanec parlamentu a bývalý primátor Spišskej Novej Vsi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu