Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Trnka mal dojem, že Hanzel dnes vypovedal

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Bývalý poslanec za Smer-SD Bohumil Hanzel pravdepodobne dnes absolvoval výsluch na prokuratúre v súvislosti s jeho trestným oznámením, ktoré podal po tom, ako mu prišiel výhražný e-mail.

„Mám dojem, že dnes už absolvoval doplňujúci výsluch, keďže sa už vrátil zo zahraničia a neovplyvnil teda žiadnym spôsobom voľby,“ povedal dnes generálny prokurátor Dobroslav Trnka na tlačovej besede. K autorstvu spomínaného e-mailu sa prihlásil bývalý predseda SNR Ján Majer. Krátko pred touto udalosťou Hanzel v Sme hovoril o tom, že peniaze pred voľbami v roku 2002 pre stranu Smer zháňal od sponzorov aj Robert Fico.

Trnka sa vyjadril aj na margo nahrávky, ktorú zverejnil predčasom na internete denník Sme a hovorí na nej hlas podobný Robertovi Ficovi. Podľa slov hovoriaceho utajení sponzori údajne naliali do strany Smer mimo oficiálneho účtovníctva minimálne 75 miliónov korún. „Tú nahrávku má 200 tisíc ľudí vo svojich počítačoch, takže... Trestné oznámenie podával Robert Fico. Boli k tomu vypočutí pán Lipšic a pán šéfredaktor Sme pán Kostelný. Dnešného dňa by mal byť vypočutý aj pán Hanzel. Uvidím, čo nám relevantné povedali. Malo by sa tam zrejme jednať o korupčné správanie, tak na toto je príslušný zase špeciálny prokurátor," konštatoval Trnka. "Čiže keď zhromaždím všetky tie veci, ktoré som doteraz objektívne nemohol, takže ich samozrejme dám k dispozícii špeciálnemu prokurátorovi," dodal.

Trnka upozornil, že kauzu tzv. financovania strany SDKÚ-DS, ako aj strany Smer-SD rieši špeciálny prokurátor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu