Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za krádež 72 prsteňov mu hrozia tri roky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Väzenie až na tri roky hrozí Ľubomírovi (25) z Nitry, ktorý čelí obvineniu z krádeže. Mladík je stíhaný väzobne, zodpovedať sa bude za krádež 72 zlatých prsteňov v hodnote 4 330 eur. Koncom júna tohto roka Ľubomír rovnakým spôsobom ukradol šperky aj v zlatníctve v Šali. Na polícii sa ku krádežiam priznal.

Mladík vošiel v sobotu asi o 9:00 do zlatníctva v Topoľčanoch, mal záujem o kúpu prsteňa. Napokon si nič nevybral a odišiel. Do predajne sa vrátil tesne pred záverečnou. Predavačka si zákazníka pamätala zrána a tak sa ho opýtala, či si to s kúpou rozmyslel. Opäť mu vyložila na pult dve palety s prsteňmi a muž sa tváril, že má o kúpu vážny záujem.

Dokonca poprosil predavačku, aby si niekoľko kúskov vyskúšala. V tom čase boli v predajni aj ďalšie dve zákazníčky. Avšak len čo odišli, potenciálny zákazník schmatol z pultu podložku aj s prsteňmi a vybehol von.

Keď predavačka spustila krik, majiteľ predajne okamžite vybehol z kancelárie za zlodejom. Páchateľ ešte stihol prstene zahodiť, ale majiteľ ho zadržal a odovzdal do rúk polície. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu