Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Matka šiestich detí dostala 2,5 roka za krivú výpoveď

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest dva a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za opakované krivé výpovede potvrdil dnes senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 36-ročnú Helenu Hakeľovú z Očovej.

Matka šiestich detí sa k nepravdivým svedectvám priznala, tvrdí, že tak urobila na nátlak svojho druha, ktorý je vo výkone trestu odňatia slobody. Na súd priviedla aj svoje tri zo šiestich detí, o ktoré sa stará.

Hakeľová opakovane krivo svedčila proti svojmu druhovi Jánovi, že sa jej vyhrážal zabitím, vulgárne jej nadával a vyhadzoval ju zo spoločného bytu. Prvý raz tak urobila v septembri 2008, druhý raz v polovici februára 2009. V oboch prípadoch však svoje výpovede zmenila a vyšetrovatelia museli trestné stíhania druha Jána zastaviť. Na súde povedala, že ju k tomu prinútil jej druh Ján. Okresný súd vo Zvolene ju uznal za vinnú z pokračujúceho zločinu krivej výpovede. Pri určovaní trestu však zohľadnil, že sa stará o šesť detí, z ktorých najmladšie je zrakovo postihnuté a uložil jej najnižší možný trest dva a pol roka nepodmienečne.

Obžalovaná sa odvolala a žiadala zmeniť trest na podmienečný, prípadne na trest verejných prác. Odvolací senát jej však nemohol vyhovieť vzhľadom na opakovaný zločin krivej výpovede, ktorý spáchala v skúšobnej lehote predchádzajúcich podmienečných odsúdení. Rozhodnutie odvolacieho súdu je právoplatné.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu