Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Botaskový fantóm už v Šali doúradoval

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA – „Botaskový fantóm“ už v Šali doúradoval. Od roku 2008 neznámy muž strhával dievčatám z nôh tenisku. Vždy len jednu a vždy bielu.

Posledný prípad sa stal v marci, podľa popisu však už nešlo o pôvodného páchateľa, ale niekto iný sa rozhodol pre tento absurdný čin z recesie. Polícia zadržala podozrivého ešte koncom minulého roka. Bol ním zavalitejší muž v minulosti liečený na psychiatrii pre schizofréniu. Sedel naňho popis siedmich dievčat, ktoré na polícii nahlásili prepadnutie. Vinu poprel a polícia ho musela pre nedostatok priamych dôkazov pustiť. „Zrejme však išlo o páchateľa, aj dievčatá ho spoznali, ale na dokázanie to nestačilo,“ povedal pre náčelník Mestskej polície v Šali Peter Krokavec. Podľa všetkého sa zľakol a odvtedy s kradnutím tenisiek prestal. V marci strhol tenisku z nohy dievčiny (17) niekto iný, išlo o mladíka štíhlej, atletickej postavy.

“Botaskový fantóm”, ako ho nazvali dievčatá v internetových diskusiách, zvykol úradovať najmä v blízkosti Základnej školy Ľudovíta Štúra. Zaútočil vždy v popoludňajších a večerných hodinách. Dievčatám vyzul tenisku a ušiel s ňou. Fyzické násilie obete nehlásili. S podobným prípadom sa mestská polícia ešte nestretla. “Toto normálny človek nespraví, že zoberie jednu tenisku, to už musí byť nejaká úchylka,” skonštatoval Krokavec.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu