Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

V Košickom kraji zrušili mimoriadnu situáciu

Zosuvy pôdy v obci Nižná Myšľa
Zosuvy pôdy v obci Nižná Myšľa (Zdroj: SITA)

KOŠICE – Obvodný úrad Košice –mesto s pôsobnosťou pre celý Košický kraj odvolal mimoriadnu situáciu, ktorú vyhlásil v súvislosti s povodňami. Ako informovala Edita Vojtová členka krízového štábu a predsedníčka evakuačnej komisie Edita Vojtová, krízový štáb odvolal mimoriadnu situáciu v piatok večer.

„Naďalej sa však budú vykonávať záchranné a zabezpečovacie práce na územiach, ktoré boli postihnuté povodňami a zosuvmi,“ uviedla Vojtová. Ako informovala hovorkyňa košického magistrátu Katarína Jantošovičová, primátor Košíc František Knapík po tom, čo bola v kraji odvolaná mimoriadna situácia, vzhľadom na pretrvávajúce aktívne zosuvy pôdy a nebezpečenstvo ohrozenia života a veľkých škôd na majetku, vyhlásil od piatka 21. hodiny na území mesta mimoriadnu situáciu.

Súčasne vydal príkaz, aby boli vykonávané opatrenia na znižovanie rizík ohrozenia životov a majetku. Vyhlásenie mimoriadnej situácie umožňuje nasadenie všetkých síl a prostriedkov, vrátane súkromných či armády, na odvrátenie život ohrozujúceho nebezpečenstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu