Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Do Thajska možno budeme cestovať bez víz

Grand Palace v Bangkoku
Grand Palace v Bangkoku

BRATISLAVA - Slováci budú možno onedlho cestovať do obľúbenej dovolenkovej destinácie Thajska bez víz. Ázijská krajina totiž plánuje prehodnotiť vízový režim pre slovenských turistov. Prisľúbil to thajský minister zahraničných vecí Kasit Piromja, ktorý bol na krátkej súkromnej návšteve Bratislavy. Informoval o tom dnes hovorca ministerstva zahraničných vecí Peter Stano.

Dosluhujúci minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák (nominant Smeru-SD) na neformálnom rokovaní Piromju požiadal, aby Thajsko zmenilo vízový režim voči Slovensku. Občania starších členských krajín Európskej únie do Thajska pri turistických pobytoch nepresahujúcich 30 dní víza nepotrebujú, dovolenkári z nových členských krajín si však musia víza obstarať. Piromja podľa Stana prisľúbil, že jeho ministerstvo predloží v krátkom čase do vlády návrh na zmenu systému tak, aby bez víz mohli do Thajska cestovať aj slovenskí turisti.

Cudzinci z niektorých krajín smerujúci do exotickej krajiny v juhovýchodnej Ázii môžu v súčasnosti cestovať bez poplatkov. Krajina totiž od zhruba polovice mája do konca marca budúceho roku pre dovolenkárov, ktorí žiadajú o turistické víza, zrušila vízové poplatky. Slováci platili za povolenie vstúpiť do krajiny zhruba 30 eur.

Thajsko je s približne 67 miliónmi obyvateľov vyhľadávanou turistickou destináciou. Od roku 2008 krajinu opakovane zasiahli rozsiahle protesty a demonštrácie. Posledné protivládne nepokoje, ktoré trvali asi od polovice marca zhruba do polovice mája, si vyžiadali takmer 90 mŕtvych a asi 1800 zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu