Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Na falošné doklady chcel z Popradu odviezť 297 práčok

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/POPRAD – Štyrikrát súdne trestaný muž (39) zo Sládkovičova si s falošnými papiermi prišiel v utorok večer do popradskej fabriky po 297 práčiek Whirlpool. Tovar mal vraj odviezť do nemeckého Schondorfu. Podvodníkovi nenaleteli, práčky zostali v expedícii.

Obvinený sa dohodol z doteraz neznámymi mužmi, ktorí vystupovali ako Peter a Dano z Bratislavy. Na základe telefonickej objednávky od bratislavskej spoločnosti prevádzka Košice-Staré Mesto a medzi inou bratislavskou spoločnosťou ako dopravcom sa dohodol, že práčky prevezie do Nemecka.

Dvaja spomínaní neznámi muži mu zabezpečili falzifikáty osobných dokladov a papierov k návesu s kamiónom na meno Jozef Juhás. Tie predložil v utorok okolo 21.00 hod. v spoločnosti Whirlpool pracovníčke expedície ako pravé. Práčky však už nedoviezol, keby sa mu to podarilo, narobil by popradskej firme škodu za 40 653 eur.

Deň potom recidivistu policajti obvinili a začali stíhať pre zločin podvodu v štádiu pokusu a za zločin falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky.

Polícia okrem iného zistila, že číslo, z ktorého objednávali prepravu, nie je evidované na žiadny subjekt. Muža zo Sládkovičova zadržali a dali do policajnej cely s návrhom na väzbu.

Informovala prešovská policajná hovorkyňa Magdaléna Fečová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu