Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Colníci odhalili v Martine nelegálnu výrobňu cigariet

V priestoroch zaistili 25.000 kusov cigariet, 3900 kilogramov
V priestoroch zaistili 25.000 kusov cigariet, 3900 kilogramov

BRATISLAVA - Colníci objavili v Martine nelegálnu výrobňu cigariet. V skladových a dielenských priestoroch zaistili 25.000 kusov cigariet, 3900 kilogramov narezaného tabaku, cigaretové filtre, pásiky či baliaci materiál.

Pri razii zadržali štyroch ľudí, po piatom pátrajú. Mužom v prípade dokázania viny hrozí až osemročné väzenie. Novinárov dnes o tom informoval riaditeľ Colného kriminálneho úradu v Bratislave Jozef Dudáš.

"Za zaisteného množstva tabaku by sa dalo vyrobiť minimálne 3,9 milióna cigariet, pričom únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov predstavoval škodu vo výške minimálne 330.000 eur," povedal Dudáš. Zaistená výrobná linka dokázala podľa neho vyprodukovať za minútu 1500 kusov cigariet. Tabak vraj pochádzal z Turecka, vyrobené tabakové výrobky boli určené pre slovenský či britský trh. Výrobné priestory boli údajne špeciálne odhlučnené.

Colníci počas zásahu zadržali štyroch Slovákov vo veku od 26 do 33 rokov; jednému mužovi sa podarilo uniknúť. Dudáš poznamenal, že colníci poznajú jeho totožnosť a pátrajú po ňom.

Dudáš tvrdil, že nelegálne vyrobené cigarety sa zatiaľ na trhu neobjavili. "K zákroku sme pristúpili v počiatočnej fáze výroby," povedal. Časť nelegálnej produkcie bola už zabalená do krabičiek s označením Classic Red. Výrobcovia mali pripravené aj obaly značky Marlboro.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu