Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Pri prepade herne použil češtinu, chytili ho v hoteli

Pištoľ použitá pri prepade Zobraziť galériu (3)
Pištoľ použitá pri prepade

ŽILINA – Pri prepade herne v Liptovskom Mikuláši použil 40-ročný muž okrem čiernej kukly aj češtinu ako maskovací manéver, za 210-eurový lup mu hrozí sedem až 12 rokov basy.

V stredu okolo 1:00 vošiel muž do herne, v ktorej sa v tom čase nachádzal jeden zamestnanec a jeden zákazník. „Páchateľ držal v ruke pištoľ a nôž, ktorými mieril na tieto osoby a zákazníkovi povedal po česky, že nech sa nepokúša nikde volať, pretože mal na stole položené telefóny. Potom sa obrátil k zamestnancovi herne, položil na barový pult taštičku, takzvanú ľadvinku a povedal mu, takisto v češtine, že vie, čo má robiť,“ uviedol žilinský policajný hovorca Radko Moravčík. Zamestnanec z obavy o svoj život vydal páchateľovi peňaženku a drobné mince v celkovej sume viac ako 210 eur.

Po prepade páchateľ ušiel, polícia ho zadržala o niekoľko hodín v jednom z miestnych hotelov, v ktorom bol muž z Liptovského Mikuláša ubytovaný. V jeho izbe zaistili aj kuklu, pištoľ a nožík, ktoré použil pri prepade ako aj časť peňazí. „Muž bol obvinený zo zločinu krádeže, v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody sedem až 12 rokov. Vyšetrovateľ spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby, teraz sa nachádza v cele policajného zaistenia. Ide o osobu, ktorá už bola v minulosti viackrát súdne trestaná za rôznu trestnú činnosť,“ dodal Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu