Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ivan dostal za ulúpenie 16 eur skoro sedem rokov

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody šesť rokov a desať mesiacov za zločin lúpeže potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Ivana Jakubca (22) z Bušiniec v okrese Veľký Krtíš.

Odsúdený Jakubec medzi obcami Bušince a Čeláre napadol Gabriela G. Udrel ho zozadu do chrbta, na čo Gabriel spadol do priekopy, kde ho Jakubec poudieral po hlave a zo zadného vrecka nohavíc mu zobral pas a 16,60 eura (500 korún). Útočník i obeť v ten večer popíjali v krčme v Bušinciach. Došlo medzi nimi k verbálnemu konfliktu a Gabriel vraj vyzýval Jakubca „na férovku“. Bitka nebola, ale svedkovia potvrdili, že obaja mali vypité a Gabriel v krčme i tancoval. Neskôr Jakubec šiel na bicykli za Gabrielom, o ktorom vedel, že ide peši do obce Čeláre a pri smetisku za Bušincami na neho zaútočil. Gabriel lúpež hneď oznámil policajtom a Jakubec mu musel peniaze vrátiť.

Jakubec bol viackrát trestaný, najmä za krádeže a porušovanie domovej slobody. Naposledy ho v roku 2008 odsúdili na 28 mesiacov nepodmienečne. Preto mu Okresný súd vo Veľkom Krtíši za lúpežný útok na Gabriela uložil súhrnný trest šesť rokov a desať mesiacov.

Prokurátor sa odvolal a požadoval prísnejší trest, pretože malo ísť o lúpež z pomsty. Jakubec v odvolaní tvrdil, že skutok nespáchal a žiadal oslobodiť. Odvolací krajský súd nevyhovel ani prokurátorovi, ani recidivistovi a prvostupňový verdikt potvrdil.

Rozsudok nad Jakubcom je právoplatný a predseda senátu nariadil aj výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu