Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Košičanka vkladala na účet 20 eurovku s ruskými nápismi

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA/KOŠICE/MICHALOVCE - Košičanka (53) chcela na účet v banke na Mlynskej ulici vložiť 20 eur. Bankovka však nemala výrobné číslo a na rôznych miestach boli nápisy v azbuke „ СУВЕНИР“ a „ НЕ ЯВЛЯЕТСЯ ПЛАТЕЖНЫМ СРЕДСТВОМ“.

Žena tvrdila, že jej ju vydali v obchodnom centre na Popradskej ulici v Košiciach. Takou istou bankovkou platila v obchodnom centre aj Soňa (23) z Košíc, tú však predavačka zadržala. Mladá žena tvrdila, že 20 eurovku dostala ako výdavok v obchode na košickom sídlisku Lunik IX.

Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, bankovky zaistili a poslali do NBS. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie za zločin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov.

Z toho istého paragrafu obvinili aj Matúša (17) zo Strážskeho. Vyrobil si doma falzifikát 50 eurovej bankovky a dal ho starej mame (68) s tým, že je pravá. Keď babka zistila, že dostala falošné peniaze, odniesla ich na políciu. Mladíka stíhajú na slobode, ako mladistvému mu hrozí až päť rokov väzenia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu