Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Záplavy vypredali čerpadlá, hadice aj gumáky!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA - Záplavy z dlhotrvajúcich dažďov, ktoré v uplynulých dňoch postihli veľkú časť Slovenska, prudko zvýšili záujem o kúpu nových čerpadiel, gumených čižiem, alebo aj piesku.

Na skladoch už zostali iba drahšie zariadenia. Vyplýva to z ankety ČTK medzi predajcami. Mimoriadny dopyt po čerpadlách bol v najviac postihnutých oblastiach na juhozápade a východe Slovenska.

"Za posledné dni sme ich predali tisícky, brali to rovno z auta," povedala Darina Feketeová z firmy Belumi pumpy Nové Zámky. Najväčší záujem bol podľa nej v Nových Zámkoch, Košiciach a v Nitre.

Dopyt po čerpadlách či hadiciach prudko stúpol aj v košickej predajni Hornbach. "Nárast bol obrovský, objednali sme maximum čo sa dalo a predalo sa to, predaje boli obrovsky navýšené," uviedla zástupkyňa riaditeľa košickej predajne Lucia Záhumenská. V predajni tiež očakávajú, že v najbližších dňoch stúpne odbyt ďalších stavebných či záhradných tovarov, ktoré ľudia budú potrebovať na opravy poškodených domov a ďalšieho majetku.

Čerpadlá či gumené čižmy sa úplne vypredali v predajni Baumax v Prešove. "Minul sa aj všetok piesok, ktorý predávame vo vreciach, ten kupovali zákazníci vo veľkých odberoch," povedala vedúca predajne Miriam Saifová.

Márne v súčasnosti zháňajú lacnejšie čerpadlá na vodu aj niektorí zákazníci v okresoch Lučenec či Rimavská Sobota. "Posledné dni už takmer nemáme čo ponúkať," zhodli sa predavači viacerých predajní s týmto sortimentom. Na skladoch už zostali iba drahšie zariadenia v cene nad 200 eur, lacnejšie čerpadlá, ktorých cena sa začína už od 50 eur, v minulom týždni bez výnimky vypredali.

Rozvodnené toky v minulých týždňoch zaplavili pivnice, garáže, ale aj obytné priestory v stovkách rodinných domov. Aj keď obyvateľom pomáhali s likvidáciou následkov povodní hasiči, veľká časť ľudí vodu zo svojich príbytkov odčerpala sama. Najmä v starších, nižšie položených domoch zaplavujú pivnice nielen rozvodnené potoky a rieky, ale pre svoju vysokú hladinu aj spodná voda.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu