Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Brhel v odpovedi poprel, že zarobil na emisiách

Ján Figeľ obvinil Jozefa Brhela že zarobil na predaji kvót
Ján Figeľ obvinil Jozefa Brhela že zarobil na predaji kvót

BRATISLAVA - Podnikateľ Jozef Brhel odmietol obvinenia predsedu KDH Jána Figeľa, že zarobil na predvlaňajšom spornom predaji emisných kvót. Uviedol to v odpovedi, ktorú dnes na základe tlačového zákona zverejnil denník Sme. Viaceré médiá považujú Brhela za blízkeho vládnemu Smeru-SD.

"Ja neprofitujem a nikdy som neprofitoval na kauze predaja emisií," tvrdil Brhel. Poprel tiež informáciu, že má podiel v spoločnosti Ossian Establishment, ktorej údajne americká spoločnosť Interblue Group poslala 10,65 milióna eur pochádzajúcich vraj zo zisku z predaja emisií, ktoré kúpila od Slovenska.

Slovensko predalo emisné kvóty firme Interblue Group za sporných okolností. Cenu 75 miliónov eur považovali opozícia i médiá za príliš nízku. Ministerstvo životného prostredia v čase uzavretia obchodu viedli nominanti vládnej SNS. Predaj vyšetrujú úrady na Slovensku i vo Švajčiarsku.

Brhel bol v minulosti poslancom za HZDS Vladimíra Mečiara. So stranou sa však neskôr rozišiel a médiá ho začali označovať za "sponzora" Smeru-SD.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu