Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Juh a sever Chopka prepoja okrem vlekov aj lanovky

Chopok
Chopok (Zdroj: SITA)

BANSKÁ BYSTRICA - Južnú a severnú stranu Chopka by v blízkej budúcnosti mali okrem vlekov prepojiť aj lanovky. Nová šesťsedačková lanovka zo Záhradiek na severnej strane pribudne už nadchádzajúcu zimnú sezónu, na ňu by v priebehu dvoch rokov mala nadviazať ďalšia lanovka až na vrchol hory.

Lanovka je naplánovaná aj z južnej strany, termín výstavby však zatiaľ nie je stanovený, informovala dnes hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR) Katarína Šarafínová.

"Vybudovaním prvého úseku Záhradky - Priehyba začneme plniť sen mnohých lyžiarov o pohodlnom prepojení severnej strany Chopku s južnou," povedal predseda predstavenstva TMR Bohuš Hlavatý. Nové zariadenie za asi šesť miliónov eur bude chránené proti vetru pásmom lesa, na vrchol by potom mala turistov dopraviť lanovka odolná proti výkyvom počasia.

V súčasnosti sú obe strany Chopka prepojené iba vlekmi, lanovka vyvezie na južnej strane turistov iba približne do polovice kopca k hotelu Kosodrevina. Podľa Šarafínovej by starú, nefunkčnú lanovku z Kosodreviny na vrchol mohli nahradiť tiež v priebehu dvoch rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu