Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Päťnásobný bankový lupič sa dohodol na 14 rokoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA - Na 14 rokov do väzenia dnes poslal Okresný súd Bratislava I lupiča Šimona Behona, ktorý v minulých rokoch päťkrát prepadol pobočky bánk. Hovorca súdu Pavol Adamčiak potvrdil, že muž sa priznal a dohodol na treste s prokurátorom.

Lupič si podľa polície so zbraňou v ruke vynútil spolu vyše 172.000 eur. Hrozil mu trest väzenia až na 25 rokov.

"Okresný súd Bratislava I schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel obvinený Šimon Behon s Krajskou prokuratúrou v Bratislave a odsúdil ho k trestu odňatia slobody vo výmere 14 rokov," povedal Adamčiak. Štyridsiatnika z bratislavskej časti Jarovce vypátrali vlani v decembri aj vďaka tipom od ľudí. Jedna z poškodených bánk, Tatra banka, na jeho odhalenie vypísala odmenu pol milióna korún (16.597 eur). Peniaze zatiaľ svedkovi nevyplatili, podľa hovorcu banky Borisa Gandela ich však určite dostane.

Svedok muža spoznal aj napriek tomu, že sa maskoval šatkou cez ústa a šiltovkou. Behon podľa polície prepadol pobočku Slovenskej sporiteľne koncom marca 2009, v polovici júna i v novembri. V júni a septembri 2008 zase vzal peniaze z Tatra banky.

Polícia ho zadržala začiatkom decembra 2009 doma. Našli u neho nielen veci, ktoré mal počas lúpeží na sebe, ale aj peniaze a pokladničky z trezoru jednej z vylúpených bánk. Do väzenia by mal muž nastúpiť v najbližších dňoch, podľa súdu si trest odpyká v ústave s najnižším stupňom stráženia.

Naposledy si priznaním skrátil trest aj ďalší bankový lupič z Bratislavy. Štefana Pápeža, ktorý sa v apríli 2009 pokúsil vylúpiť tri banky v hlavnom meste, potrestali väzením na osem rokov. Hrozil mu až dvadsaťročný trest. Muž s atrapou pištole uspel len v poslednej z bánk, odkiaľ si odniesol 30.000 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu