Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Demonštráciu pred sídlami troch bánk odložili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Bleskovky.sk)

BRATISLAVA - Nespokojní malí a strední podnikatelia z občianskeho združenia Poškodený bankami odložili svoje plánované protesty pred sídlami troch bánk. Informoval o tom hovorca združenia Andrej Kulaviak. Podnikatelia sa domáhajú obnovenia účtov českej spoločnosti Akcenta, ktoré banky zrušili.

Protesty sa mali konať dnes pred budovami Všeobecnej úverovej banky (VÚB), Slovenskej sporiteľne a ČSOB. Občianske združenie tvrdí, že na ďalšom postupe sa dohodlo s bruselskou európskou asociáciou spotrebiteľov. "Asociácia prevzala naše právne zastupovanie a už v najbližších dňoch plánuje osloviť materské spoločnosti týchto bánk, aby urýchlene zjednali nápravu," poznamenal Kulaviak.

Tri banky potrestal za kartel proti Akcente Protimonopolný úrad. Vymeral im pokutu celkovo 10,19 milióna eur. Banky však odmietli, že by porušili zákon a obrátili sa na súd.

Podnikatelia využívali devízové služby Akcenty CZ. Tvrdia, že Akcenta im ponúkala výhodnejšie kurzy ako komerčné peňažné ústavy, potom jej však tri banky zrušili účty, údajne s cieľom vytlačiť českú spoločnosť z trhu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu