Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tragické zrážky, pod kolesami skončili traja chodci

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/KOŠICE – K trom vážnym haváriám s účasťou chodcov došlo v uplynulých dňoch na východe Slovenska. Vyžiadali si dve obete, pri tretej havárii sa chodkyňa ťažko zranila. Dve zrážky podľa polície zavinili chodkyne, v treťom prípade bol na vine mladý vodič.

Ten nevenoval dostatočnú pozornosť riadeniu a zrazil chodca, ktorý prechádzal cez cestu z ľavej strany. K tragickej zrážke došlo v stredu 23:40 hod na ceste medzi obcami Svinica a Košický Klečenov (okr. Košice-okolie). Pri zrážke utrpel chodec zranenia, ktorým na mieste podľahol, jeho totožnosť teraz zisťujú policajti. U vodiča (25) zo Stropkova, ktorý jazdil na Peugeote Boxer, alkohol nezistili, škody na vozidle odhadli na tisíc eur. Vyšetrovateľ už vodiča obvinil z prečinu ublíženia na zdraví, za ktorý mu hrozí väzenie na jeden až päť rokov.

K ďalšej tragickej zrážke došlo napoludnie na ulici Československej armády v Košiciach. Martina N. (27) z Košíc na Opeli Astra zrazila chodkyňu Máriu K. (72) z Košíc, ktorá prechádzala mimo vyznačeného priechodu pre chodcov. Chodkyňa utrpela zranenia, ktorým po prevoze do nemocnice podľahla. Požitie alkoholu u vodičky nezistili, škody na vozidle odhadli na 300 eur.

Tretia zrážka s chodcom sa stala ešte v utorok o 20:30 na ceste v obci Jasov v smere od Poproča. Vodič Attila (25) z Jasova (okr. Košice-okolie) na Škode Favorit pred jedným z domov zrazil chodkyňu. Podľa polície nehodu zavinila chodkyňa. Helena (55) pravdepodobne úmyselne náhle vbehla do jazdnej dráhy. Vozidlo ju zachytilo ľavou prednou časťou, pričom utrpela zlomeninu ľavej stehennej kosti a zlomeninu panvy. Dobu liečenia odhadli na tri až šesť mesiacov. Alkohol u vodiča nezistili, na aute vznikla škoda cca sto eur. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu