Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Kotleba prišiel o vodičák a musí zaplatiť 500 eur!

Kotleba nedal prednosť a zrazil sa s ďalším autom Zobraziť galériu (3)
Kotleba nedal prednosť a zrazil sa s ďalším autom

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrický okresný súd dnes uznal bývalého šéfa Slovenskej pospolitosti Mariána Kotlebu vinným z trestného činu ublíženia na zdraví. Odsúdil ho na peňažný trest 500 eur. Zároveň nemôže 18 mesiacov viesť motorové vozidlo.

Marián Kotleba podľa obžaloby zapríčinil v piatok 4. septembra 2009 dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranili dvaja ľudia. Kotleba mal ísť do Martina na stretnutie Pospolitosti pred zhromaždením jej prívržencov v Krompachoch.

Podľa polície Kotleba vychádzal na horskom priechode Šturec z odpočívadla, nedal prednosť a zrazil sa s ďalším autom, ktoré šoféroval 31-ročný muž. Išlo údajne o policajta v civile. „Vodič sa pri nehode zranil spolu s manželkou (30). Tá skončila v nemocnici. Mariánovi K. zadržala polícia vodičský preukaz a obvinila ho z trestného činu ublíženia na zdraví,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Po vynesení rozsudku na dnešnom hlavnom pojednávaní sa prokurátor odvolania vzdal. Obžalovaný Marián Kotleba sa vyjadrí až po doručení verdiktu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu