Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hasiči mali stovky výjazdov, popadané stromy blokovali cesty

Hasiči zasahovali až 250-krát Zobraziť galériu (5)
Hasiči zasahovali až 250-krát (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Odstraňovanie popadaných stromov, stĺpov elektrického vedenia či častí strešných konštrukcií najčastejšie zamestnávali v nedeľu hasičov, ktorí pre nepriaznivé počasie zasahovali až 250-krát. Kritická situácia bola podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Silvie Jančovičovej v Bratislavskom, Banskobystrickom a Košickom kraji.

V Bratislavskom kraji mali hasiči počas 24 hodín viac ako sto výjazdov a v samotnej Bratislave pomáhali v 70 prípadoch. Počas bežných dní pritom zasahujú v hlavnom meste do desaťkrát. Hasiči odstraňovali popadané stromy v mestskej časti Ružinov, v Petržalke a Lamači odčerpávali vodu zo zatopených garáží. Ako informovala Jančovičová, táto situácia pretrváva do súčasnosti a hasiči neustále evidujú nové zásahy.

V Banskobystrickom kraji bola najzložitejšia situácia v okrese Rimavská Sobota, kde náhle narástla výška hladín vodných tokov. V noci museli pre popadané stromy uzavrieť cestu II. triedy v okresoch Lučenec a Revúca. V Košickom kraji odstraňovali hasiči následky veľkého množstva zrážok počas celého dňa. Vo väčšine prípadov odčerpávali vodu zo zaplavených priestorov. Zo zatopených oblastí evakuovali takmer 200 osôb.

V postihnutých oblastiach zaplavilo cesty, záhrady a rodinné domy. Situáciu monitorovala krajská povodňová komisia. Na toku Trnávka dochádzalo k priesakom na hrádzi. V obciach Sečovce, Michaľany a Borša museli uzavrieť niektoré cesty. Naďalej ostávajú ohrozené obce Veľaty, Veľký Horeš, Čerhov, Michaľany, Černochov, Hrčeľ, Borša, Malá Tŕňa, Cejkov, Kazimir, Kašov, Bara, Sečovce, Zemplínska Nová Ves a Nový Ruskov.

V Nitrianskom kraji mali hasiči 57 výjazdov, odstraňovali najmä popadané stromy. V Žilinskom kraji bolo 17 a v Trenčianskom 11 výjazdov. V Trnavskom kraji hasiči zasahovali 18-krát. Pre nepriaznivé počasie zaplavilo cestu medzi Podbrančom a Hornou Dolinou. V Prešovkom kraji hasiči odstraňovali popadané stromy na cestách v oblasti Vysokých Tatier, počas služby ich odstránili do štyridsať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu