Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Padajúci strom v Hlohovci zranil jedného človeka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TRNAVA – Dážď a nárazový vietor vyčíňajú aj na území Trnavského kraja. Ako informovala Tatiana Knapová z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave, od sobotňajšieho rána do dnešného poludnia mali hasiči 19 výjazdov súvisiacich s počasím.

Dramatickú situáciu spôsobil strom, ktorý spadol na telekomunikačné vedenie a auto v Hlohovci na ulici A. Felcána. Zranil pritom jednu osobu. Prívalové dažde zatopili niekoľko pivníc v okrese Dunajská Streda. Hasiči tu čerpali vodu z pivničných priestorov Nemocnice s poliklinikou na Veľkoblahovskej ulici. V obci Orechová Potôň privolali hasičov k zaplavenej ceste. V okresoch Galanta, Dunajská Streda, Senica, Trnava a Hlohovec hasiči odstraňovali popadané stromy a konáre. Ako uviedla Knapová, v Dunajskej Strede hasiči poskytli výškovú pomoc pri poškodenej obvodovej konštrukcii bytového domu, ktorá ohrozovala obyvateľov. Stromy tu padali na Námestí SNP a na Čigérskej a Jilemnického ulici. Vo Veľkom Mederi odstraňovali spadnutý strom pri termálnom kúpalisku.

Galantských hasičov privolali k popadaným stromom na Vansovej a Šafárikovej ulici v Galante a k stromom medzi Sereďou a Dvorníkmi. Zasahovali aj hasiči z Trnavy, ktorí odstraňovali spadnuté stromy z ciest v Trnave na ulici Modranskej, medzi obcami Dolné Orešany a Doľany, na štátnej ceste z Ružindola smerom na Budmerice, v katastri obce Bučany a v lokalite Majdánske pri Horných Orešanoch. Na Záhorí odstraňovali spadnutý strom v neprehľadnom úseku cesty zo Senice smerom na Myjavu pred Hornou Dolinou. V celom kraji spolu rozpílili a odstránili 16 stromov. Počasie ani v jednom prípade nespôsobilo rozsiahlejšie materiálne škody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu