Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Exposlanca SMK Kvardu v korupčnej kauze oslobodili

József Kvarda
József Kvarda (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Špecializovaný trestný súd dnes v plnom rozsahu oslobodil spod obžaloby bývalého poslanca parlamentu za SMK starostu obce Čenkovce Józsefa Kvardu v korupčnej kauze, súvisiacej s futbalom. Informáciu potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku Katarína Kudjáková.

"Výrok súdu vítame, išlo o potvrdenie toho, čo môj klient od začiatku tvrdil, že išlo o vykonštruovanú kauzu a on sa skutku nikdy nedopustil. Pred súdom nebol predložený ani jeden dôkaz o jeho vine," uviedla obhajkyňa Józsefa Kvardu Irena Sopková. Prokurátor sa proti verdiktu odvolal.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal obžalobu v tomto prípade 30. septembra 2009 na Špecializovaný trestný súd. V obžalobe sa uvádzalo, že József Kvarda spolu s ďalšími dvoma obvinenými Jánom K., Attilom S. ako funkcionári futbalového klubu dali v máji 2007 rozhodcovi 50 000 Sk (1 659,70 €) za to, že ovplyvní výsledky futbalových zápasov II. triedy – dospelí majstrovstiev okresu Dunajská Streda.

Strana maďarskej koalície na podanie obžaloby reagovala vtedy stanoviskom. Považovala za čudné, že prípad Józsefa Kvardu bol oživený práve v takom politicky citlivom období pred voľbami do VÚC. "Podľa názoru SMK zákony sú záväzné pre každého, zároveň ale zdôrazňujeme, že až do právoplatného rozhodnutia súdu platí pre každého, aj pre pána Kvardu právo prezumpcie neviny, čo SMK plne rešpektuje," uvádzalo sa v septembrovom stanovisku strany, ktoré vtedy poskytla Eva Dunajská.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu