Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Spáchal dve lúpeže za 6 eur, dostal 8,5 roka

ilustračné foto
ilustračné foto

BANSKÁ BYSTRICA – Trest odňatia slobody na 8,5 roka za dve lúpeže vymeral dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre Vladimíra Gregora (23) zo Slovenských Kľačian v okrese Veľký Krtíš. Senát vyhovel prokurátorovi, ktorý požadoval pre Gregora prísnejší trest, pretože v krátkom období spáchal dve lúpeže.

V apríli 2008 v Detve blízko autobusovej stanice Gregor fyzicky napadol školáka (14) a pod hrozbou zabitia ho obral o 20 korún (0,66 €). Kým ho za tento skutok odsúdili, prepadol v auguste 2008 v Lučenci predajňu Delikates. Predavačku ohrozoval vzduchovou pištoľou a z predajne si odniesol cigarety za 160 korún (5,31 €). Za skutok v Lučenci ho tamojší súd odsúdil na sedem rokov v najľahšom väzení. Následne lúpežný atak na maloletého v Detve posudzoval Okresný súd vo Zvolene. Ten však neuložil súhrnný vyšší trest, ale upustil od potrestania s tým, že na Gregorovu nápravu stačí sedemročný trest.

Prokurátor sa odvolal a požadoval prísnejší trest, pretože išlo o dva zločiny lúpeže spáchané v krátkom rozpätí. Odvolací senát žalobcovi vyhovel a Gregorovi uložil 8,5 roka nepodmienečne.

Gregor sudcom krajského súdu sľúbil, že sa napraví a už nikdy nebude páchať trestnú činnosť. Povedal, že mal 16 rokov, keď sa jeho rodičia rozviedli a on sa dostal do zlej partie. Začal fajčiť marihuanu, fetovať, pil alkohol a neskôr sa stal drogovo závislým. Aj trestnú činnosť spáchal pod vplyvom návykovej látky. Preto mu súd na návrh znalcov uložil i povinnosť absolvovať protitoxikomanické liečenie.

Rozsudok nad Gregorom je právoplatný a predseda senátu nariadil aj výkon trestu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu