Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Stena zasypala ženu a muža

KENDICE - Rekonštrukcia rodinného domu vyústila do drámy. Muž a žena, ktorí v dome v obci Kendice (okr. Prešov) pracovali, totiž skončili pod sutinami zo steny, do ktorej sa snažili vybúrať otvor. Oboch museli previezť do prešovskej nemocnice.

Presné okolnosti nehody zatiaľ nie sú známe, zainteresovaní sa k nej totiž odmietli vyjadriť. Podľa niektorých informácií sa však snažili vybúrať dieru do steny presne na mieste, kde kedysi bolo okno. Keďže v tej časti bola oslabená, časť z nej spadla. Dom patrí staršiemu manželskému páru, rekonštrukčné práce však robil ich syn spolu so svojou družkou. Na mieste nešťastia zasahovali aj hasiči.

Starosta Kendíc Jozef Hlavatý povedal, že rekonštrukcia bola v rozpore so zákonom. "Ohlásili ju 2. júna. Stavebný úrad má na posúdenie žiadosti 30 dní. My sme však zatiaľ žiadne vyjadrenie nedali," upresnil. Majiteľom domu teda napokon hrozí aj sankcia. "Môžu dostať pokutu až do 10-tisíc korún. Treba však posúdiť všetky okolnosti," vysvetlil J. Hlavatý. Rozhodnutie by mohlo padnúť asi do týždňa.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu