Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chceli spáliť suché konáre, podpálili celý les!

Horiaci les Zobraziť galériu (12)
Horiaci les

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrickí hasiči dnes mali plné ruky práce. Medzi obcami Riečka a Tajov v okrese Banská Bystrica totiž začal horieť les. Požiar vznikol kurióznym spôsobom. Majiteľ jedného z domov oficiálne nahlásil, že bude vypaľovať suché konáre.

Oheň sa však vplyvom silného vetra rozšíril aj mimo vyhradeného ohniska a prekočil na okolité stromy. Keďže ho majiteľ nedokázal skrotiť, požiadal o pomoc hasičov. Tí sa pomocou cisterien pokúšali oheň lokalizovať, aby sa už ďalej nešíril. „Požiar zasiahol celkovú plochu 250 krát 200 metrov. Našťastie nehorel v korunách stromov, ale iba na zemi,“ povedal hovorca banskobystrických hasičov Miroslav Podhradský.

Keďže horelo v mimoriadnom náročnom a strmom teréne, hasiči vytvorili špeciálne jazierka, aby vodu vytlačili až na vrchol kopca. Pomáhali im aj obyvatelia obce Riečka. Po takmer troch hodinách dostali požiar pod kontrolu. Na mieste zasahovalo 24 hasičov, pomoc z iných miest zatiaľ nemuseli volať. Hoci je oheň pod kontrolou, nie je vylúčené, že sa vplyvom teplého počasia môže opäť rozhorieť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu