Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Michalovčan obvinil dvoch policajtov

MICHALOVCE - Dvaja michalovskí policajti sú podozriví, že zneužili svoje právomoci. Tvrdí to Michalovčan Marek (31). Podľa neho ho bezdôvodne zobrali na policajnú stanicu s putami na rukách a dokonca od nich dostal aj ranu do tváre. Polícia zas kontruje, že policajti zasiahli adekvátne a mladý muž porušil zákon o premávke na pozemných komunikáciách.

"Keď som pešo išiel cez parkovisko, z ničoho nič ma zastavili policajti a žiadali občiansky preukaz, ale nemal som ho pri sebe. Neďaleko bol brat, ktorý by moju totožnosť potvrdil. Chcel som ho mobilom zavolať, čo mi však nedovolili," tvrdí mladík a dodáva: "V putách ma naložili do auta. Tam som od nich dostal aj ranu do tváre. Boli vulgárni. Nekládol som však žiaden odpor. Netuším, prečo sa tak ku mne správali." Marek bol po odchode z policajnej stanice u lekára, ktorý mu ošetril tvár. V lekárskej správe sa uvádza, že mal pomliaždeniny na nose a zápästiach.

Polícia tvrdí, že mladík porušil zákon o premávke na pozemných komunikáciách a konanie policajtov bolo správne. Ako ho porušil, nekonkretizovali. "Polícia má právo použiť donucovacie prostriedky i putá v súlade so zákonom o policajnom zbore. O použití donucovacích prostriedkov rozhoduje policajt pri zákroku," spresňuje košická krajská policajná hovorkyňa J. Demjanovičová. Mladík sa už obrátil aj na inšpekciu ministerstva vnútra. Je presvedčený o svojej nevine.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu