Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zomrelo 12-ročné dievča, zrejme po páde na telocviku

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Žiačke (12) osemročného gymnázia v Giraltovciach prišlo počas vyučovania zle. Triedna učiteľka s ňou išla k lekárovi, neskôr ju rodičia zobrali do nemocnice. Dievča po operácii zomrelo. Tieto informácie priniesla v dnešných Televíznych novinách Televízia Markíza.

Pre Markízu sa v škole odmietli vyjadriť, požiadali o to rodičia. "Žiačke v škole prišlo zle a škola zabezpečila ošetrenie. Zvyšok je výsostne súkromná záležitosť, ktorú by sme prosili rešpektovať," vyjadrili sa pre Markízu. Dievčaťu podľa informácií Markízy v pondelok počas telocviku prišlo zle, príčinou mohol byť pád a úder do hlavy. Rodičia s ňou podvečer prišli do nemocnice v Bardejove. "Môžeme konštatovať, že pacientka bola prijatá do nemocnice v už pomerne vážnom stave. Následne sa ten stav výrazne komplikoval. Operácia bola relatívne úspešná, ale následne došlo k vážnym komplikáciám, na ktoré pacientka zomrela," povedal pre TV Markíza riaditeľ nemocnice Marián Petko. Markíza tvrdí, že dievča malo poškodenú lebku a mozog, lekári krvácanie už nezastavili.

K príčinám smrti dievčaťa sa lekári zatiaľ vyjadrovať nechcú, počkajú na stanovisko Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Policajti začali vyšetrovanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu