Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bývalý finančník Braňo Prieložný je nezvestný!

Prieložného opustené Audi A8, ktoré sa našlo na diaľničnom odpočívadle. Zobraziť galériu (2)
Prieložného opustené Audi A8, ktoré sa našlo na diaľničnom odpočívadle.

BRATISLAVA - Jeden z najbohatších mužov Slovenska je nezvestný. Braňo Prieložný (37), ktorý bol pred niekoľkými rokmi členom Dozornej rady finančnej spoločnosti Istrokapitál, prostredníctvom ktorej mal vplyv v desiatkach ďalších firiem, zmizol. Na prípade pracuje polícia, ktorá už vylúčila, že by mohlo ísť o fingovaný únos!

Podnikateľovo opustené Audi A8 sa našlo v pondelok ráno na diaľničnom odpočívadle Deva medzi Hlohovcom a Piešťanmi. Stálo na zdviháku a jeho okolie nasvedčovalo tomu, akoby na ňom niekto opravoval defekt. "Prieložný bol naposledy v kontakte so svojou matkou - ešte v nedeľu. V pondelok ráno sa mal stretnúť s otcom. Na stretnutie však neprišiel, mal vypnutý telefón a nepodal o sebe žiadnu správu," povedala policajná hovorkyňa Silvia Miháliková.

"Mali sme sa stretnúť v pondelok o pol deviatej ráno. Keď sa mi s ním nepodarilo spojiť, kontaktoval som políciu," povedal pre Nový Čas podnikateľov otec. Podľa slov hovorcu policajného prezídia Martina Korcha je Prieložný považovaný za nezvestného od okamihu, ako bolo nahlásené jeho zmiznutie. Polícia vzápätí začala s previerkami miest, kde by sa mohol nachádzať. V najbližšom čase by po ňom malo byť vyhlásené celoštátne pátranie.

Prieložní bývajú v dome na Záborského ulici v Bratislave. "Som tu len upratovačka. Nesmiem nikomu otvárať," ozval sa ženský hlas cez domáci telefón pri bráne veľkého dvojdomu, ktorého okolie monitorujú kamery. "O Prieložného malé deti sa stará ich babka. Ich matka zahynula pred niekoľkými rokmi pri autohavárii v Bratislave," prezradila suseda. Krátko predpoludním z domu podnikateľa vyšla staršia pani s dvoma mladými ľuďmi. Nasadli do Škody Fabia, ktorá patrí jednej z firiem sídliacej na Kukuričnej ulici v Bratislave, v ktorej pôsobí nezvestný Prieložný. Podľa obchodného registra tam sídlia aj spoločnosti Prominent Holding a Sigma Invest, v ktorých má Prieložný významné postavenie. V rovnakej budove je aj firma, v ktorej mal rozhodujúce slovo zavraždený boss podsvetia Jozef Surovčík.

Polícia si so zmiznutím Prieložného zatiaľ nevie rady. "S istotou vieme, že v prípade nezvestného podnikateľa nejde o fingovaný únos," povedal včera pre Nový Čas policajný viceprezident Jaroslav Spišiak. "Nezvestný podnikateľ mal také rozsiahle podnikateľské aktivity, že útok naňho mohol prísť od hocikiaľ. Preverujeme všetky okolnosti," dodal Spišiak, ktorý pripustil, že zmiznutie podnikateľa a pondelňajšia vražda banskobystrickej advokátky môžu spolu súvisieť.

Naposledy Slovenskom otriaslo zmiznutie šéfa Dozornej rady Chemka Strážske Michala Špaka (45). Bolo to pred 2 rokmi. Napokon sa našiel v policajnom úkryte.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu