Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Palko: Zadržali sme doteraz najväčší úplatok!

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Máme tu malý slovenský rekord! - Tak minister vnútra Vladimír Palko označil zadržanie doteraz najvyššieho úplatku. Prednosta Krajského pozemkového úradu v Trnave Ladislav G. prevzal za rýchle preklasifikovanie ornej pôdy na stavebný pozemok až 1,5 milióna Sk.

Minister informoval, že prednosta trnavského pozemkového úradu, ktorého polícia zadržala v piatok popoludní, si vypýtal úplatok za to, že úrad vyhovie návrhu "na nepoľnohospodárske použitie poľnohospodárskej pôdy".

Pozemok sa mal potom zmeniť z ornej pôdy na stavebný pozemok, na ktorom by sa vybudoval priemyselný park. Išlo o pozemok s rozlohou 265 903 štvorcových metrov a obvinený žiadal za každý štvorcový meter desať korún, teda 2,65 mil. korún. Peniaze vo výške 1,5 mil. Sk prevzal v piatok poobede v priestoroch firmy, ktorá podávala návrh na preklasifikovanie pôdy.

Podľa Palka nie je vylúčené, že v tej istej veci budú obvinené z korupcie aj iné osoby, keďže obvinený prevzal o milión korún menej, ako pôvodne žiadal. Ladislavovi G. hrozí za tento trestný čin trest odňatia slobody od troch do ôsmich rokov. Minister pôdohospodárstva Zsolt Simon už avizoval, že na najbližšom zasadnutí vlády navrhne odvolanie Ladislava G. z funkcie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu