Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Autá na Fončorde poškodil "štrkový dážď"!

Zaparkované autá poškodil padajúci štrk. Zobraziť galériu (12)
Zaparkované autá poškodil padajúci štrk.

BANSKÁ BYSTRICA - Obyvatelia sídliska Fončorda v Banskej Bystrici v pondelok zažili nepríjemný šok. Privolali vodárov, aby opravili prasknuté potrubie. Keď sa o to robotníci pokúsili, obrovský gejzír spolu s vodou následne vystrelil do vzduchu kamienky štrku. Tie popadali na okolité autá a vážne ich poškodili.

„Voda striekala až do výšky štvrtého poschodia paneláku, taký obrovský gejzír som ešte nevidela,“ opísala situáciu na sídlisku jedna z obyvateliek domu. Nešťastím bolo, že vodovodné potrubie prasklo na parkovisku. Keď sa ho robotníci pomocou ťažkých mechanizmov pokúsili opraviť, voda nečakane vyrazila do výšky. Spolu s ňou aj množstvo hliny a štrku. Kamienky následne zasiahli stojace autá a poškodili nielen ich okná, ale aj lak na karosérii.

Rozhnevaní majitelia áut sa preto obrátili na políciu. Podali trestné oznámenie pre podozrenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci. „Celý prípad je momentálne v štádiu preverovania. Zatiaľ sme vypočuli štyroch poškodených, škoda je vyčíslená na približne štyri tisíc eur. Môže sa to však zmeniť,“ povedala banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Vašková.

Podľa našich informácií došlo celkovo k poškodeniu ôsmich áut. Niektoré majú len škrabance, iné aj rôzne priehlbiny. Ich majitelia teraz nevedia, kto im škodu nahradí. Zatiaľ nie je známe ani to, či urobili chybu vodári alebo sa takéto dôsledky nedali predvídať. To ukáže až ďalšie vyšetrovanie. Obyvatelia paneláku však zatiaľ nemajú ani vodu a zostali im len poškodené autá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu