Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Falošná sociálka okradla v Detve 82-ročnú starenku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/DETVA - Značnú dávku cynizmu preukázali dvaja podvodníci, ktorí v Detve okradli 82-ročnú dôchodkyňu. K prípadu došlo ešte v marci v rodinnom dome v Detve v časti Kostolná. V piatok 19. marca dopoludnia muž so ženou oslovili dôchodkyňu v záhradke pred domom.

Predstavili sa ako pracovníci sociálnej poisťovne. Pýtali si nedoplatok za lieky a vyšetrenie, ktoré jej mali urobiť priamo u nej doma. Dôverčivej dôchodkyni sa pre istotu aj vopred spýtali, či je sama doma.

Spolu so starenkou vošli do domu a tá im vyložila peniaze na stôl v kuchyni a odišla do vedľajšej izby. Ako uviedla polícia, „ľahla si na posteľ a čakala na „lekárku“, ktorá ju mala vyšetriť. Keď sa páchatelia presvedčili, že poškodená leží na posteli, zo stola vzali peniaze a odišli. Krádežou jej spôsobili škodu 300 eur.

Podľa policajného popisu mali páchatelia približne 30 rokov, hovorili po slovensky a odišli na bielom aute. Dvojici podvodníkov hrozí za krádež až dva roky väzenia. Informovala o tom banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu