Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Stovky zvedavcov, nad zrážkou iba krútili hlavami

Obete boli v rušni, ktorý vrazil do vagóna Zobraziť galériu (11)
Obete boli v rušni, ktorý vrazil do vagóna

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Zrazené vlaky na stanici v Spišskej Novej Vsi si prišli pozrieť či vyfotiť stovky zvedavcov. Väčšina ľudí, medzi nimi aj železničiari, nad touto tragédiou, ktorá si vyžiadala tri životy a približne 15 zranených, iba nechápavo krútila hlavou. Rušeň, ktorý odzadu narazil do stojaceho osobného vlaku, podľa nich nemal v tom čase na rovnakej koľaji čo robiť.

Podľa oficiálnej verzie narazil do osobného vlaku idúceho z Popradu do Košíc elektrický rušeň pri posunovaní. "Vraj ho skúšali po oprave, no nemal tam čo robiť," tvrdil jeden zo železničiarov. Podľa ďalšieho svedka došlo k nárazu krátko po tom, čo do súpravy nastúpili cestujúci. Ľudia zo stojaceho vlaku mali vraj šťastie, že neboli blízko zadnej časti vozňa, ktorá bola po náraze silne zdeformovaná.

Príčiny tragédie zatiaľ nie sú známe. "Máme na vyšetrenie nehody 30 dní," uviedla hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavliková. Podľa nepotvrdených informácií zlyhali lokomotíve pri skúšobnej jazde brzdy. Dvaja zo šesťčlennej posádky rušňa stihli pred nárazom vyskočiť, traja na mieste zomreli a jeden bojuje v nemocnici o život s ťažkými zraneniami. Ešte niekoľko hodín po tragédii polícia aj železničiari zni

čený rušeň obhliadali a nehodu dokumentovali. Z prednej časti elektrickej lokomotívy, kde je kabína, nezostalo okrem podvozku takmer nič. Posádka tak nemala veľkú šancu na prežitie.

Tragická nehoda premávku vlakov výraznejšie neovplyvnila. Väčšina súprav odchádzala popoludní zo Spišskej Novej Vsi podľa cestovného poriadku. Cestujúci však museli nastupovať do vozňov iba v jednej časti stanice. Druhú, bližšie k zrazeným vlakom, polícia uzatvorila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu