Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Muž zahynul pri čelnej zrážke, dieťa prežilo

ilustračné foto
ilustračné foto

RIMAVSKÁ SOBOTA - Na ceste medzi obcami Bátka a Figa v okrese Rimavská Sobota vyhasol dnes dopoludnia ďalší ľudský život. Pri čelnej zrážke dvoch osobných áut zahynul muž (58) z Moldavy nad Bodvou. Dvojročnej Monike život pravdepodobne zachránila autosedačka, vyviazla s ľahkými zraneniami.

Informovala o tom policajná hovorkyňa Petra Vašková. Ako uviedla, do vozidla Volkswagen Passat combi, ktoré viedla vodička (34) rovnako z Moldavy nad Bodvou, vrazil vodič Fabie (27) zo Sliača, idúci v protismere. Obaja vodiči utrpeli zranenia s liečením do 42 dní. Spolu s malou Monikou skončili v Rimavskosobotskej nemocnici.

“Príčina dopravnej nehody je predmetom vyšetrovania. Stále nie je jasné, z akých príčin vodič Fabie prešiel do protismeru,” povedala Vašková. Podľa jej slov bol na zistenie prítomnosti alkoholu nariadený odber krvi. “Škoda na vozidlách je odhadnutá na 10-tis. eur, na zvodidlách vznikla škoda 100 eur,” doplnila. Tragická nehoda sa stala na suchej, zjazdnej vozovke, na rovnom úseku cesty. “Za posledný týždeň to bola šiesta smrteľná dopravná kolízia v kraji,” informovala Vašková. Ako zdôraznila, polícia upozorňuje vodičov, aby boli opatrní, obozretní a dôslední pri dodržiavaní dopravných predpisov.

Minulý týždeň v stredu (24. marca) pred obcou Bátka prišiel o život 36-ročný muž z Chanavy, ktorý na rovnom úseku cesty z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa zrazil s nákladným motorovým vozidlom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu