Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Prezident podpísal abdikáciu ministra R. Chmela

Bývalý minister kultúry Rudolf Chmel
Bývalý minister kultúry Rudolf Chmel

BRATISLAVA - Prezident republiky Ivan Gašparovič podpísal abdikáciu ministra kultúry Rudolfa Chmela. Rozhodnutie nadobudne účinnosť v utorok, 24. mája. Hlava štátu zároveň od tohto termínu poveruje dočasným vedením rezortu kultúry podpredsedu vlády a ministra financií Ivana Mikloša. Agentúru SITA o tom informoval prezidentov hovorca Marek Trubač.

Prezident zmenil názor na Chmelovo odstúpenie vo štvrtok, keď prišiel minister kultúry opäť požiadať o abdikáciu. "Prezident sa rozhodol na základe dôvodov, ktoré mu pri opätovnom stretnutí uviedol Rudolf Chmel," povedal Trubač.

Predsedníctvo ešte v pondelok potvrdilo, že ANO trvá na nominácii Františka Tótha na post ministra kultúry a podľa Ruska ich názor nezmení ani očakávaná diskusia s prezidentom. Po stretnutí by mal byť jasný termín, kedy sa Tóth ujme funkcie.

"Rezort potrebuje ministra, netreba predlžovať obdobie bez šéfa," zdôraznil Rusko. Aj keď podľa Gašparoviča nie je voľba Tótha najšťastnejšou, ANO za ním stojí a Rusko je presvedčený, že ministerstvo dokáže viesť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu