Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ukradol 300 LCD televízorov, posedí si vyše šesť rokov

ilustračné foto
ilustračné foto

TRENČÍN – Na šesť rokov a osem mesiacov poslal súd do väzenia vodiča kamióna z Trenčianskych Stankoviec, ktorý sa s komplicom snažil ukradnúť vyše tristo LCD televízorov.

Peter Dohál (51) sa ešte s jedným vodičom dohodli, že počas prevozu televízorov za 374-tisíc eur z nitrianskej fabriky SONY do Dánska budú fingovať krádež a nechajú si ich pre seba. Policajti im však na to prišli.

Komplic Zdenko K., v novembri 2008 odviezol televízory z Nitry do sídla svojho zamestnávateľa vo Veľkých Bierovciach pri Trenčíne. O dva dni ich mal odviezť do Kodane. Televízory však vyložili u Dohála doma a so zvyškom tovaru Zdenko K. pokračoval v ceste. V Čechách medzi obcami Strážovice-Archlebov následne oznámil na políciu vykradnutie ťahača a návesu, ktorý odstavil na odpočívadle.

Dohál uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Okresný súd v Trenčíne ju ešte v utorok schválil. Dohodu pôvodne uzavrel aj Zdenko K. Na súde si to však rozmyslel. “Okresný súd preto trestnú vec obvineného Zdenka K. vrátil prokurátorovi do prípravného konania. Prokurátor následne podá obžalobu a bude sa konať hlavné pojednávanie,” uviedol hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Zdenkovi K. tak hrozí trest na desať až pätnásť rokov. Dohál putoval rovno do väzenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu