Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Spoluväzňa v cele ubil stoličkou na smrť

Za vraždu si Roman K. odsedí 14 rokov a 8 mesiacov.
Za vraždu si Roman K. odsedí 14 rokov a 8 mesiacov.

BANSKÁ BYSTRICA - Najprv sa pokúsil ujsť z väznice a o dva mesiace zavraždil spoluväzňa v cele. Krajský súd v Banskej Bystrici včera odsúdil Romana K. (28) z Veľkého Krtíša na 14 rokov, 7 mesiacov a 24 dní väzenia v najprísnejšom väzenskom režime. Zároveň mu nariadil ochrannú psychiatrickú liečbu ambulantnou formou. Rozsudok ešte nie je právoplatný.

Roman K. vo väzení zostane celkovo 15 rokov. Ešte štyri mesiace a šesť dní mu totiž ostávajú odpykať si z predchádzajúceho ročného trestu za krádež. "Ja som veľmi chorý, nemôžem žiť v base. Ľutujem, čo sa stalo, nechcel som ho zabiť," uviedol Roman K. v záverečnej reči.

V apríli minulého roku sa pokúsil o útek z banskobystrickej väznice. Zastal až v ochra-nnom pásme po varovnom výstrele jedného z dozorcov. Chcel vraj ísť domov a cestou si nazbierať cigaretové ohorky.

Problémový väzeň, ktorý už bol v minulosti šesťkrát trestaný hlavne za krádeže, 17. júna po konflikte so spoluväzňom Petrom B. (= 51), vzal stoličku s kovovou konštrukciou a surovo ho dobil na smrť. Dozorcovia obeť našli na zemi, hlavu mala zakrytú dekou. Roman K. sedel na posteli a čistil si vajce, ktoré mali na večeru. Povedal jediné: "Vyprovokoval ma."

Obžalovaný je pozbavený svojprávnosti, znalci konštatovali u neho ľahkú debilitu. Jeho pobyt na slobode je nebezpečný zo psychiatrického hľadiska a porucha jeho osobnosti sa nedá liečiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu