Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Desať mužov na Favorite ukradlo kábel: 501 metrov!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

BRATISLAVA/PREŠOV – Desať mužov (17 až 45 rokov) sa v utorok stretlo v Jánovciach v okrese Poprad, aby prebrali svoj zlodejský plán. Dohodli sa, že večer v Poprade ukradnú elektrický kábel, ktorý potom odpredajú v zberných surovinách. Ako uviedla polícia, muži pochádzajú z Arnutoviec (okr. Spišská Nová Ves), Popradu, Jánoviec (okr. Poprad) a Spišskej Nove Vsi.

Okolo 22:00 h podľa polície prišli všetci na osobnom aute Škoda Favorit na parkovisko jedného z popradských obchodných domov. Dvaja zostali pri aute, ostatní odišli k areálu firmy na Teplickej ulici. Preskočili plot a z nakladacej rampy prikotúľali k plotu cievku s elektrickým káblom o celkovej dĺžke 501 m.

Kábel postupne odmotávali, na mieste rezali na menšie časti a prehadzovali cez plot. Jeden z nich sa vrátil na parkovisko a požiadal komplicov, aby auto pristavili k plotu. Tí však odmietli, tak auto preparkoval sám. Do auta potom naložili narezané časti kábla o celkovej dĺžke 177 m. Zvyšok ukryli pri plote a zahádzali lístím a suchou trávou. Dvaja z partie odišli s lupom smerom do Arnutoviec. V obci Hozelec (okr. Poprad) ich však zastavila hliadka dopravnej polície, ktorá v aute našla aj kradnuté časti kábla.

Na políciu predviedli najprv posádku auta, po nej aj ostatných páchateľov. Spôsobenú škodu vyčíslili na 5 842,66 eura. Všetkých mužov dnes obvinili z krádeže. Informoval o tom Daniel Džobanik z prešovského policajného riaditeľstva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu