Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vo Veľkom Šariši vyberajú mýto!

Osobné auto zaplatí za prejazd 30 korún, nákladné dokonca 60. Zobraziť galériu (2)
Osobné auto zaplatí za prejazd 30 korún, nákladné dokonca 60.

VEĽKÝ ŠARIŠ - Už je to tu znova. Podnikateľ, ktorý vlani v decembri vyberal mýto za prejazd cez cestu v prešovskej štvrti Šarišské Lúky, sa znova zaktivizoval. Presunul sa do Veľkého Šariša. Rampu nainštaloval pri vjazde do areálu bývalého podniku Ovocie - Zelenina.

Podnikateľ Peter Jarkovský tvrdí, že mu cesta patrí. "Preto si na nej môžem robiť, čo chcem," prízvukuje. Mýto začal vyberať včera predpoludním. Nákladné auto musí zaplatiť 60 korún, osobné 30. V areáli má sídlo viacero firiem, podnikateľom sa to nepáči. Situácia sa v priebehu dňa vyhrocovala. Jeden z nich chcel rampu dokonca preraziť. Člen strážnej služby však nestratil odvahu. Postavil sa na cestu a bránil ju vlastným telom. "Je to katastrofa. Nielenže musíme platiť za vstup do vlastnej firmy, ale život to znepríjemňuje aj obchodným partnerom. Ako keby nestačilo, že platíme dane, vrátane cestnej," povedal rozčúlený podnikateľ.

Spor sa snažil vyriešiť aj primátor Veľkého Šariša Róbert Oros. Podľa neho cesta patrí mestu, len pozemky pod ňou vlastní podnikateľ. "Nezhody trvajú dlhšie. Podnikateľovi sme ponúkli na výmenu iné pozemky. Neprijal to. Za cestu chce 2,4 milióna korún. Spor je na súde," povedal Oros, ktorý staviteľa rampy písomne vyzval na jej odstránenie. Ten včera popoludní nereagoval. "Ak tu bude rampa stáť aj v utorok ráno, odstránime ju na vlastné náklady a budeme ich fakturovať podnikateľovi," vyhlásil primátor. "Ak ju odstránia, budem žiadať úhradu nákladov, ktoré mi s tým vzniknú," kontroval podnikateľ.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu