Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vandali zničili 20 hrobov na cintoríne

Vandali zničili takmer dvadsať hrobov. Zobraziť galériu (2)
Vandali zničili takmer dvadsať hrobov.

PREŠOV - Vandali už nemajú žiadne zábrany. Tentoraz sa zamerali na prešovský cintorín v štvrti pod Šalgovíkom. Pováľané hroby signalizujú, že nemajú žiadnu úctu pred zosnulými ani pozostalými.

Na miniatúrnom cintoríne, kde sa už nepochováva, je zničených takmer dvadsať hrobov. Zdevastované náhrobky objavili mestskí policajti. Je možné, že išlo o dielo mladých ľudí z priľahlého sídliska Sekčov. Páchateľov sa zatiaľ nepodarilo chytiť. Žiadny z obyvateľov zrejme vandalov nevidel, ak aj áno, polícii nič neohlásil. Ľudia zo sídliska sú však pobúrení.

"Myslím si, že aj v tomto prípade sme doplatili na anonymitu, ktorá nás obklopuje. Na sídlisku býva tridsaťtisíc ľudí, a pritom sa každý stará len o seba. To, čo nemusí vidieť, radšej nevidí," myslí si rozhorčená pani z neďalekého obytného domu.

Hroby si zrejme budú musieť pozostalí opraviť na vlastné náklady, čo nie je žiadna maličkosť. "Pomník stojí aj viac ako 30-tisíc korún. Keď bude potrebná len oprava, tak o čosi menej," povedal pracovník jednej zo spoločností, ktorá sa zaoberá podnikaním v odbore. V každom prípade budú musieť postihnutí siahnuť hlbšie do vrecka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu