Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Svedkovi hrozil likvidáciou a zákazom vstupu do D. Kubína

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA/BRATISLAVA – Vyhrážal sa ťažkou ujmou, fyzickou likvidáciou a zákazom vstupu do Dolného Kubína. Týmto spôsobom sa snažil vydierač (39) z Dolného Kubína zastrašiť muža (35) z okresu Ružomberok v prebiehajúcom trestnom konaní vo veci podvodu.

Celý prípad sa začal ešte vo februári, keď žilinská polícia prijala trestné oznámenie od muža z okresu Ružomberok na podvod. Toho sa mal dopustiť ďalší muž (38) z Oravy, ktorý od neho vylákal hotovosť 600 eur ako zálohu za sprostredkovanie kúpy tovaru v obchodnom dome v Žiline.

Tovar však nesprostredkoval a peniaze nevrátil. Čelí tak obvineniu z trestného činu podvodu. Pri dojednávaní mal byť podľa polície aj spomínaný tretí muž (39), ktorého dnes zadržali v Dolnom Kubíne. Ako uviedla polícia, tento muž sa v uplynulých dňoch náhodne stretol v blízkosti železničnej stanice v Dolnom Kubíne s podvedeným mužom.

Zavolal ho do svojho Mercedesu a pýtal sa ho na prípad v Žiline. Poškodený mu uviedol, že všetko oznámil na políciu, ako mu on sám poradil. Muž nato reagoval vyhrážkami fyzickou likvidáciou. Opakovane mu povedal, že ak bude mať problémy s prípadom, dá ho odstrániť a zakázal mu vstup do Dolného Kubína.

Vyšetrovateľ už muža obvinil z vydierania a spracoval podnet na návrh na jeho vzatie do väzby. Je to už jeho druhé obvinenie z vydierania v priebehu niekoľkých mesiacov, z rovnakého zločinu ho obvinili už aj koncom minulého roka.

V prípade dokázania viny mu hrozí väzenie až na šesť rokov. Informoval o tom žilinský policajný hovorca Radko Moravčík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu