Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

SMK označila streľbu na Basternáka za teroristický čin

Predseda SMK Pál Csáky
Predseda SMK Pál Csáky

BRATISLAVA - Strana maďarskej koalície ostro odsudzuje štvrtkový "hanebný čin", pri ktorom v Hurbanove neznáma osoba streľbou ohrozila život komárňanského okresného predsedu Lászlóa Basternáka.

"V právnom štáte žiadna forma prípadného sporu neoprávňuje nikoho na to, aby vykonal takýto teroristický čin. SMK očakáva od Policajného zboru SR čo najskoršie vyšetrenie tohto trestného činu, " uvádza sa vo vyhlásení SMK, ktoré poskytla hovorkyňa strany Eva Dunajská.

Na poslanca Nitrianskeho samosprávneho kraja za SMK Lászlóa Basternáka niekto v stredu večer strieľal priamo pred jeho domom v Hurbanove. Hlavný kontrolór mesta a poslanec Nitrianskeho samosprávneho kraja sa práve vracal z prechádzky so svojou manželkou, keď na neho z bezprostrednej blízkosti zhruba troch-štyroch metrov vystrelil neznámy mladý muž. Zasiahol železnú bránku a potom bez slov odišiel. Podľa Basternáka sa mu v poslednom čase stále niekto vyhráža, kladie to do súvisu so svojou politickou kariérou. Ako informovala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, strieľalo sa o 20:45, zranený nebol nikto. “Polícia začala trestné stíhanie pre prečin pokusu ublíženia na zdraví. V súčasnosti prebieha vyšetrovanie a bližšie podrobnosti prípadu zatiaľ zverejňovať nebudeme,” uviedla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu