Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

V SDKÚ sa dnes rozhodne, kto bude volebným lídrom

Bude novým lídrom SDKÚ Iveta Radičová alebo Ivan Mikloš?
Bude novým lídrom SDKÚ Iveta Radičová alebo Ivan Mikloš?

BRATISLAVA - Členovia najsilnejšej opozičnej strany SDKÚ-DS dnes rozhodnú, kto bude na čele kandidátky pre tohtoročné parlamentné voľby. V primárnych voľbách si budú vyberať medzi bývalým ministrom financií Ivanom Miklošom a niekdajšou ministerkou práce Ivetou Radičovou.

Líder kandidátky by mal byť v prípade volebného úspechu zároveň nominantom strany na post premiéra.

Volebným lídrom SDKÚ-DS mal byť pôvodne šéf strany Mikuláš Dzurinda. Svojej pozície sa však nečakane vzdal po tom, ako v úvode roka terajší premiér Robert Fico stranu obvinil, že do jej financovania boli zapojené aj zahraničné spoločnosti s väzbami na daňové raje.

Radičová patrila v minulosti k najobľúbenejším opozičným politikom a vo vlaňajších prezidentských voľbách získala takmer milión hlasov. Podľa nedávneho prieskumu verejnej mienky od agentúry Polis by ju na čele kandidátky uprednostnila väčšina z priaznivcov Dzurindovej strany.

SDKÚ-DS síce dlhodobo ostáva najsilnejšou opozičnou stranou, ale vo februárovom prieskume agentúry Focus získala len 11,3 percenta hlasov, zatiaľ čo najpopulárnejšia vládna strana Smer-SD 38,6 percenta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu