Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Potkany priamo na Hlavnej ulici!

PREŠOV - Potkany sa objavili priamo na Hlavnej ulici! Na sídliskách ich občas spozorovali aj predtým, ale v samotnom centre Prešova sa doteraz nikdy nevyskytli. Zvieratá zatiaľ síce nikoho priamo neohrozili, ale ak sa neurobia potrebné opatrenia, nepríjemnosti na seba zrejme nenechajú dlho čakať.

O výskyte potkanov už vie aj primátor Milan Benč. "Informovali ma občania. Na námestí dosiaľ nikdy neboli," uviedol primátor. "Je možné, že sa v zime usídlili vo fontáne na Hlavnej ulici a po jej uvedení do prevádzky vyliezli," pripúšťa. Mesto chystá rozsiahlu ofenzívu, ktorá by mala hlodavce zlikvidovať.

"Každý majiteľ nehnuteľnosti je povinný do konca mája na mestský úrad doručiť potvrdenie o deratizácii," povedal hovorca úradu Michal Kaliňák. Presné náklady na deratizáciu sa nedajú vyčísliť, ale jeden vchod v bytovom dome vyjde približne na päťsto korún. "Ak majitelia potvrdenie nedoručia, hrozia im tvrdé opatrenia. Fyzická osoba môže dostať pokutu od 500 do 1 000 korún, právnická až 100-tisíc," prízvukuje hovorca.

Podľa predstaviteľov mestského úradu mohli k výskytu potkanov prispieť svojou nečinnosťou aj majitelia budov v centre mesta. "Na niektorých súkromných pozemkoch je nehorázny neporiadok," vyčítavo vraví M. Benč. "Snažíme sa majiteľov donútiť, aby napravili to, čo zanedbali. Zatiaľ sme pomerne úspešní. Z 34 vytypovaných lokalít väčšina už bola upravená. Zostávajú traja či štyria, ktorí výzvu neuposlúchli," pripomína M. Benč. Ten môže za neporiadok uložiť pokutu až 200-tisíc, ale zatiaľ sa stále snažil s vlastníkmi dohodnúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu