Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Daňový úrad: Pokuta pre muža, ktorý nikdy nepodnikal

KOŠICE - Pokuta, šok a zlosť. To všetko v jednom okamihu zažil 26-ročný Rozhanovčan (okr. Košice-okolie). Koncom marca totiž dostal z daňového úradu rozhodnutie, aby zaplatil pokutu. Písali mu, že ako živnostník si neplní svoje povinnosti. Paradoxom je, že nikdy nepodnikal a vôbec nemal živnosť.

"Na daňovom úrade mi povedali, že to nie je ich problém a nech zaplatím pokutu. Vraj im mám dokázať, že som nikdy živnosť nemal. Ale prečo? Som iba radový zamestnanec vo firme a nikdy som netúžil podnikať. Svoj omyl nechceli v žiadnom prípade uznať a trvali na pokute," spresňuje Rozhanovčan. On ju zas odmietal a bál sa, že niekto zneužil jeho osobné údaje a založil si na jeho meno firmu. Doklady však nikdy nestratil, ani mu ich nik neukradol.

Po týždňoch neistoty sa všetko vysvetlilo. "Tento prípad je ojedinelý a kuriózny. Naši pracovníci priznali chybu. Keďže v susednom okrese býva živnostník s takým istým menom, stal sa omyl. Riaditeľ príslušného daňového úradu sa ospravedlnil a spomínaný pán žiadnu pokutu platiť nebude," konštatuje Róbert Merva, hovorca Daňového riaditeľstva SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu