Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Carrefour proti zlodejom: Bitka a ponižovanie!

Zobraziť galériu (5)

BRATISLAVA - Mučenie, týranie a ponižovanie! A to všetko na Slovensku, priamo v hypermarkete! Nehorázne zverstvá potvrdili zábery priemyselnej kamery, ktoré odhalili zaobchádzanie so zlodejmi v predajni Carrefour v bratislavskej Petržalke. SBS-kari tu na svoje obete kričia, surovo do nich kopú a bijú ich!

Pondelková relácia Reportéri v Slovenskej televízii šokovala asi všetkých - poctivo nakupujúcich aj samotných zlodejov. Zábery priemyselnej kamery v nej ukázali brutálne metódy zaobchádzania strážnej služby práve s tou druhou skupinou, zlodejmi! STV získala exkluzívne zábery od bývalého zamestnanca, ktorý sa už na toľké ponižovanie nemohol pozerať.

Aj keď kompetentní existenciu malej bielej miestnosti, v ktorej sa spomínané surovosti odohrávajú, zatĺkajú, bývalý zamestnanec SBS pre STV potvrdil, že jestvuje. "Volali sme ju zadržiavačka. Vodili sme tam zlodejov, ktorí niečo ukradli a mali čakať na políciu," odhaľuje. Ako dodáva, vyzliekanie, "preplesky" a prípadná surová bitka patrili k štandardným postupom. "Myslia si, že tak zabránia potenciálnym zlodejom, aby kradli a zabránia tým, ktorých chytili, aby znovu prišli kradnúť. Ale to nie je pravda, kradne sa ďalej," dodáva.

Medzi obchodnými reťazcami a zlodejmi tak prebieha krutý boj kto z koho. Žiadne pravidlá nejestvujú. "Jeden ochrankár mal obuté topánky s oceľovou špicou, tým ma kopol a lakťom ma buchol do nosa," vypovedá jedna z obetí krutej bitky. Ďalší zlodej dodáva, že pred dvoma mesiacmi chcel "zarobiť", išiel teda do Carrefouru, kde zobral DVD. "Pri kase ma chytili SBS-kari, zaviedli ma do malej bielej miestnosti. Povedali mi, aby som sa vyzliekol do trenírok a začali ma fackať," hovorí. Podľa zadržaných zlodejov vie o týchto praktikách už aj polícia. Tá však doteraz nezakročila.

"Pokiaľ by si liečenie zlodeja vyžadovalo sedem až desať dní, tak príslušník SBS sa mohol dopustiť aj ublíženia na zdraví.

Zatiaľ nikto zo zlodejov nepodal trestné oznámenie. Polícia však aj napriek tomu vo veci koná," tvrdí hovorca Policajného prezídia Martin Korch. Strážnej službe hrozí podľa neho pri porušení zákona pokuta, prípadne aj odňatie licencie. Vo veci koná aj inšpekcia ministra vnútra, ktorá preveruje okolnosti prípadu. Samotný Carrefour sa nám včera k celej veci odmietol vyjadriť, jeho konkurencia o celom prípade taktne mlčala.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu