Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Polícii zmizli zo skladu v Trnave tisícky nábojov

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Z policajného skladu na krajskom riaditeľstve v Trnave zmizlo niekoľko tisícok kusov nábojov. V najnovšom vydaní to napísal týždenník Plus 7 dní.

Náboje mali podľa týždenníka deväťmilimetrový kaliber, ktorý sa používa do služobných pištolí. Polícia tvrdila, že s občianskym zamestnancom, ktorý mal sklad na starosti, už rozviazala pracovný pomer a prípad vyšetruje. Neskôr ešte vyhlásila, že veľká časť nábojov bola slepých.

"Pri pravidelnej ročnej inventarizácii majetku krajské riaditeľstvo zistilo rozdiel medzi účtovnou evidenciou a skutočným stavom nábojov na sklade," uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. "Zatiaľ môžeme skonštatovať, že k vzniku rozdielu mohlo dochádzať v priebehu celého roka, teda od inventarizácie 2008," doplnila.

Sklad mal podľa nej na starosti zamestnanec, ktorý hneď prišiel o prácu a jeho nadriadený podal trestné oznámenie.

Plus 7 dní upozornil, že za obvyklých okolností by zbrojné sklady mali podliehať prísnemu režimu a počty nábojov by mali byť presne evidované. Týždenník tiež poznamenal, že polícia vyšla s tvrdením, že náboje boli sčasti slepé, až po niekoľkých dňoch. Pôvodne len potvrdila, že náboje sa stratili, prípad vyšetruje a prepustila zamestnanca.

Zmiznuté náboje by podľa týždenníka mohli skončiť na čiernom trhu. Informácie o stratenej munícii sa dostali na verejnosť približne mesiac po tom, čo polícia čelila škandálu so zabudnutou výbušninou, ktorú si slovenský cestujúci po nevydarenom policajnom cvičení nevedomky odviezol lietadlom do Írska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu