Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

ÚVO zrušil tender vnútra na merače alkoholu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO) zrušil tender ministerstva vnútra na 1800 meračov alkoholu za 4,5 milióna eur. Televízii TA3 to povedal šéf úradu Béla Angyal. Za víťaza súťaže ministerstvo označilo spoločnosť Dräger.

"Túto súťaž sme nariadili zrušiť predovšetkým preto, lebo sme zistili diskriminačné podmienky účasti," povedal Angyal. Televízia doplnila, že ÚVO sa nepozdávala podmienka autorizovaného predajcu a servisných stredísk v regiónoch. Na úrad sa obrátila podľa TA3 firma s najnižšou ponúknutou cenou, ktorú však ministerstvo zo súťaže vylúčilo.

"Úrad nespochybnil ekonomickú reálnosť ponuky jedného z uchádzačov a zároveň potvrdil opodstatnenosť vyradenia uchádzača, ktorý podal na úrad podnet," reagoval hovorca ministerstva vnútra Erik Tomáš.

Denník Pravda nedávno napísal, že česká polícia nakupovala prístroje Dräger v prepočte za 1440 až 1480 eur za kus, zatiaľ čo slovenské ministerstvo vnútra vybralo rovnakú zostavu za 2499 eur. Ministerstvo už skôr nákup obhajovalo tým, že výrazne menej zaplatí na pravidelných servisných poplatkoch a z dlhodobého hľadiska tak štát vraj ušetrí. Angyal povedal, že jeho úrad pri preverovaní tendra cenu neskúmal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu